معجزه آب و عطش... حتما بخوانید...
علیرضا فداکار؛ معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات طی گفتگویی با اشاره به سفر چند سال پیش خود به عتبات پس از سقوط صدام و زیارت سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) اظهار داشت: بنده در سال 82 و تقریبا 6 ماه پس از سقوط صدام به سرداب حرم حضرت مشرف شدم.
وی افزود: علت اینکه برخی از حرمهای مطهر ائمه(ع) دارای سرداب هستند به این خاطر است که به مرور زمان، زمینهای اطراف حرم به خاطر ساخت و سازها، گذر زمان، وزش باد و شرایط جوی از سطح حرم بالاتر آمده است و به این دلیل سرداب ایجاد شده است به طور مثال در نجف اشرف علت اینکه حرم حضرت امیرالمؤمنین(ع) سرداب ندارد به این خاطر است که حرم حضرت در بالاترین نقطه شهر واقع شده اما در کربلای معلی، حرم حضرت سیدالشهدا و حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) در گودی واقع شده است.
فداکار خاطرنشان کرد: اما سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) حدودا 4 متر پایینتر از سطح حرم قرار دارد و ما به اتفاق شیخ مهدی کربلایی، امام جمعه حرم امام حسین(ع) به این سرداب مطهر وارد شدیم و در واقع تا پیش از این تاریخ، سرداب حرم حضرت کاملا قفل بود و کسی اجازه ورود به آن را نداشت.
معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات یادآور شد: در سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) چیزهایی دیدم که برایم آن روز را بعنوان شیرینترین و زیباترین روز طول عمرم رقم زد. فداکار در توضیح مشخصات سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) گفت: پس از آنکه از صحن حرم وارد رواق میشوید در ادامه شما وارد محدوده گنبدخانه میشوید که میتوان همین رواقها را در قسمت سرداب نیز در نظر گرفت که با عرض 1.5 متر در 2 متر به صورت گنبدی پوشانده شده و قسمت پایین پای حضرت مسیری دارد که وارد محوطه گنبد خانه در قسمت سرداب میشود
معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: در داخل سرداب وقتی به قسمت زیر گنبدخانه رسیدیم، بخشی بود که تا ارتفاع کمر به داخل آب رفتیم؛ در واقع محوطه داخل سرداب حرم حضرت تا ارتفاع حدود یک متر و 10 سانت در آب قرار دارد و این قسمت از سرداب به گونهای ساخته شده که یک نفر بیشتر نمیتواند از آن عبور کند. وی ادامه داد: پس از ورود به این قسمت از سرداب، شیخ مهدی کربلایی در جلو حرکت میکرد و من پشت سر او تا که به قبر مطهر حضرت اباالفضلالعباس(ع) رسیدیم.
فداکار تصریح کرد: وقتی به قبر مطهر حضرت در سرداب رسیدیم، من دست خود را به داخل آبی بردم که بر روی قبر مطهر حضرت ایستاده بود و جرعهای از این آب نوشیدم، تا ارتفاع حدود 10 سانت بر روی قبر مطهر حضرت آب ایستاده بود و به تمام مقدسات قسم تا آن لحظه از عمرم آبی گواراتر و زلالتر از این آب ندیده و ننوشیده بودم
وی گفت: در آن لحظاتی که در داخل سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) در حرکت بودیم کسی متوجه حال خود نبود و و با حرکتمان، آب موج برمیداشت؛ در آن لحظات این احساس به من دست داد که این آب در اطراف قبر به حضرت اباالفضل(ع) التماس میکند و اگر روزی پردهها کنار رود، حقایق بزرگی مشخص میشود، بواسطه این آب بود که حضرت اباالفضلالعباس(ع) ساقی طفلان عطشان حرم در کربلا ناامید شد و تصور میکنم که خداوند اینگونه مقدر کرده این آب باید برای سالیان سال همینطور دور قبر مطهر حضرت عباس(ع) دور بزند و در آن لحظه تنها چیزی که از ذهنمان میگذشت این بود که آب در حال التماس کردن به حضرت است.
فداکار با بیان این نکته که در زمانی که به داخل سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) رفته بودم زمستان بود، گفت: البته ممکن است که در فصل تابستان یا زمستان مقداری از سطح آب داخل سرداب تغییر کند و زمانیکه در داخل سرداب حرکت میکنیم آب به ارتعاش درمیآید و این تصور ایجاد میشود که آب در حال حرکت است اما در واقع این آب ساکن است و طبق قانون طبیعت اگر آب برای مدت کوتاهی در جایی راکد و ساکن باقی بماند، سبزه میزند و طعم و بو میگیرد و امکان استفاده از آن نیست اما آب سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) زلالترین، شفافترین و گواراترین آب این عالم است.
وی با بیان این نکته که سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) به حرم امام حسین(ع) راه ندارد و در گذشته حرم حضرت سیدالشهدا(ع) دارای سرداب بوده که به مرور زمان این سرداب پر شده است، افزود: در حال حاضر مجددا سرداب حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) از قسمت گنبدخانه بسته شده و دیگر کسی حق ورود به این سرداب را ندارد؛ در گذشته آب سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) برای تبرک در اختیار زائران قرار میگرفت اما هماکنون این کار نیز متوقف شده است.
معاون اجرایی ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: زمانی این مسئله مطرح شده بود که آب سرداب حرم حضرت اباالفضل(ع) را به خاطر احتمال زیانی که میتواند برای بنای حرم داشته باشد قطع و خشک کنند اما این احتمال مطرح شد که اگر این آب قطع شود لایهای که خشک میشود ترک برمیدارد و شاید همین عامل باعث شود که رواقهای حرم نیز ترک بخورند و بنای ساختمان حرم حضرت با این آب سازگار شده است و به این دلیل بود که چنین کاری انجام نشد.
وی با اشاره به قرار گرفتن بنای حرم حضرتاباالفضلالعباس بر روی این سرداب و آبی که همیشه در سرداب حضرت وجود دارد، خاطرنشان کرد: قطعا ساختمان و بنایی که بر روی آب بنا شده باشد پس از گذشت مدت زمانی تخریب میشود و از بین میرود اما بنای حرم حضرت اباالفضلالعباس(ع) از همان ابتدا بر روی این سرداب و آب بنا شده و این امر تأثیری بر روی استحکام حرم حضرت نداشته است؛ بسیاری از کموکیف این امر روشن نیست که این موضوع چیزی جز معجزه نمیتواند باشد.
...و اندر احوالات ما :
درست یک شب مانده به اول محرم و در یک شب بارانی و درست یک شب بعد از بازگشت از زیارت مولای عشق، امام هشتم، خیلی الکی الکی پایم در جوی آبی سرکوچه مان پیچ خورد! بعدش هم ورم و درد و.. القصه که طبیب فرمود باید گچ بگیرم!!
تا همین لحظه که می نویسم از تمام محرم جامانده ام ! در این ایام عزادای، من بوده ام و تنهایی و برنامه های صدا و سیما که خیلی هم برای عزاداری مناسب نبود( االبته خانواده را به اصرار زیاد می فرستادم که بروند و پاسوز من نشوند) نمیدانم چرا جا ماندم ولی حسرت زیاد خوردم. درخانه ماندن در ایام عزای سید الشهدا سخت است. این را می گذارم تتمه هدیه تولدم که از امام هشتم گرفتم، همانطور که هدیه سفر، ناگهانی و در لحظه اتفاق افتاد ، پایم هم در لحظه ....
التاس دعای فراوان دارم .....